Ny Android-smartphone begynder at kunne se din verden i 3D

Vi, som mennesker, ser allerede verdenen i 3D så hvorfor skal det være anderledes for den teknologi, vi jo nok alle bruger mest i vores hverdag? Tager du billeder eller optager videor med din smartphone, så begrænset du i det omfang, at telefonen ’kun’ kan optage og fange øjeblikket i 2D.

Der er så meget tale om, hvor gode billeder en smartphone kan levere, hvor skarpe billederne er og hvordan man bedst muligt kan fange akkurat dét sekund der tæller. Men hvorfor har man begrænset sig til kun kvaliteten af billederne?

Google gør nu op med denne form for begrænsning, og er i fuld sving med at udvikle og forbedre telefonen Tango Android smartphone. Med denne type mobil vil du kunne optage din verden i 3D, hvor telefonen danner rammerne du befinder dig i. Funktionen heraf er endnu ikke 100% fastlagt, men kan benyttes til at måle rum op, til selv at ’optage’ omgivelserne i et spil eller blot visuelt vise hvordan bygninger, vægge, lofte, trapper mv. er bygget op.

Say hello to Project Tango!

I og med man ikke har kunne linke funktionen til et egentlig fastlagt formål, så sendes denne smartphone kun ud 200 eksemplarer i løbet af marts, hvor programmører og lignende har muligheden for, at afprøve telefonen og komme op med ideer, der kan understøttes med den nye 3D-funktion.

Det er måske et sats fra Google’s side, at udgive en mobil de endnu ikke kender den fulde funktionalitet af, men de er slet ikke i tvivl om, at man indenfor den nære fremtid har udviklet prikken, der fuldføre i’et.

Du kan med fordel læse mere på http://www.technobuffalo.com/2014/02/20/googles-project-tango-android-smartphone-has-kinect-like-capabilities/

Hvilke features og fx. apps tror du 3D-funktionen vil kunne udmærke sig indenfor og under hvilke omstændigheder ville du selv benytte denne nye 3D-funktionen?

Monica Valentin
Udgivet i Uncategorized og tagget , , .